5 éve működő fotótanfolyam Győrben

Aktuális tanfolyamok, fotótúrák, workshopok időpontjait itt megtalálod!!!

Csoportos tanfolyam legközelebb szeptemberben, amire már elindult a jelentkezés itt.
Csoportos Photoshop tanfolyam szeptembertől. Bővebb infó és jelentkezés itt.Szeptemberben tizedik alkalommal indul a csoportos győri fotó tanfolyam, ami sok meglepetéssel és ajándékkal várja résztvevőit.
GyőrCard kedvezményes ár 51.000 Ft


Remek ajándéknak is, bármilyen alkalomra. Ahogyan az elmúlt években, idén is többen így válnak résztvevőivé ezeknek az alkalmaknak

Van lehetőség a csoportos alkalmak helyett egyéni foglalkozásokra is. Ha nem szeretnél csoportban dolgozni, vagy nem megfelelőek a hétvégi időpontok.

Jelentkezz meielőbb, ha nem csak hallani szeretnél róla!


Pillants be a régebbi csoportok galériáiba, hogy képeiken keresztül te is átélhesd a közös szombatjaink hangulatát.

A 2014. őszi csoport képei:

1. alkalom 2. alkalom 3. alkalom 4. alkalom 5. alkalom 6. alkalom 7. alkalom

A 2015. tavaszi csoport képei:

1. alkalom 2. alkalom 3. alkalom 4. alkalom 5. alkalom 6. alkalom 7. alkalom

A 2015. őszi csoport képei:

1. alkalom 2. alkalom 3. alkalom 4. alkalom 5. alkalom 6. alkalom 7. alkalom

Tóth Zoltán vagyok a Demerung stúdió vezetője.

fotó tanfolyam győrKamasz korom óta tanulom a fénnyel írás művészetét. Az élet ugyan hosszabb időre a mozgóképes irányba sodort, de a fénykép készítése, környezetünk keretbefoglalása mindig is megmaradt az első helyen. Mára pedig az igazi helyére került. Lassan egy évtizede foglalkozom fiatalokkal és felnőttekkel egyaránt, segítve vizuális látásuk kialakítását, fejlesztését.

A Győrben tíz éve működő művészeti gyermektáborunk is jó példa arra, hogy a művészetek és a digitális fényképezés iránt nagy az érdeklődés már a legfiatalabbak körében is. Persze ehhez ki kell lépni az iskolapadok sokszor unalmas, kevésbé kedvet csináló sémáinak fogságából. Le kell ereszkedni az ő, egyáltalán nem alacsony szintjükre és természetesen megtanulni, az ő nyelvükön szólni hozzájuk. S talán ez az igazi kulcsa a TartALMAS TÁBOR sikerének. Minden egyes pillanata róluk, nekik, értük szól.
Az idén tavasszal, kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő táboros fotókiállításunk is mutatja, hogy ha a gyermekekkel kellő figyelemmel és cseppet sem lenézően foglalkozunk, akkor addig nem is feltételezett csodákra képesek.

2014-ben egy sugallatnak köszönhetően újra elkezdtem gondolkodni, hogy az eddig megszerzett tudásom hogyan is adhatnám át a digitális fényképezés iránt érdeklődőknek? 
 
27 év pesti lét után négy évig éltem Győrben, így pontosan tudom, hogy mennyire nehéz a tudásszomj kielégítése vidéken, ebben a mindenben főváros centrikus világunkban. 
Kerestem hozzá segítőkész partnereket, és egy nagyot gondolva belevágtam valami olyan létrehozásába, ami mindenben más, mint a hasonló társaik.

Persze ehhez nem csak én kellek, hanem a tanulni vágyóknak is hozzá kell tenniük a maguk részét.
Tudom, hogy a hét egymást követő szombatot szabaddá tenni nem könnyű feladat. De vannak dolgok, amikre időt kell szánni. Ez is ilyen. Így tudom azt biztosítani, hogy nyugodt körülmények között haladhassunk az alapoktól indulva. Hétvégén, amikor nem munka után kell beesned tanulni, hanem rögtön ezzel kezdve a napot. Igaz nem rövidek ezek az alkalmak, de így lehet a leghatékonyabb. Az elmélet után nem szabadjára engedek mindenkit a friss, de sokszor még nem teljesen világos információkkal, hanem délután máris és ami a legfontosabb, hogy együtt ültetjük át a délelőtt folyamán hallottakat a gyakorlatba. Az alkalmak vége pedig a résztvevőkön múlik.
Ha ezt a számok nyelvére is lefordítjuk: Legalább 24 óra elmélet és 36 óra gyakorlat, ami biztosan vár minden résztvevőre.

Győr remek helyszín ehhez. Hangulatos belvárosa még az itt élőknek is sok újdonságot rejt, amiket a rohanó hétköznapjainkban vagy észre sem veszünk, vagy fittyet hányva rájuk, szaladunk el melletük. A legegyszerűbb pocsolya is rengeteg apró csodát rejt, csak észre kell vennünk, le kell hajolnunk hozzá.
A természet közelsége, az ezer arcú Szigetköz és a Bakony számtalan eldugott, sokak által eddig még nem ismert kincse is rengeteg lehetőséget tartogat ehhez a tervemhez.

A Demerung fotó-s suli minden kezdőnek, újrakezdőnek és hobbifotósnak ajánlott, aki szeretne túllépni a digitális képalkotás, "csak nyomom a gombot, mint süket a csengőt" kezdeti szintjén. Nem szokványos keretek között, távol az iskolapadtól, egy hangulatos helyen, de a mai követelményeknek megfelelő professzionális eszközök segítségével.

A digitális világ beköszöntével talán túlságosan is leegyszerűsödött a képkészítés folyamata. Az alapok elsajátítására viszont vajmi kevés lehetőség adatik az érdeklődők számára. Ma már minden családban van valamilyen digitális fényképezőgép, de azokat használóik igazán nem ismerik. Így kénytelenek a gépük automatikus beállításaira hagyatkozni.

A cél nem fotósok képzése, csupán iránymutatás a jól átgondolt, nem csak elkattintott fényképek elkészítéséhez. "A fényképezőgép csak egy fénymentesen lezárt doboz." Rajtunk áll, hogy milyen kép készül benne.

A győri fotó tanfolyam foglalkozásain a résztvevők bepillantást nyerhetnek a digitális fényképkészítés alapjaiba. Megismerkedhetnek a felvételekhez szükséges eszközökkel, saját fényképezőgépük lehetőségeivel. A foglalkozásokon szerzett elméleti tudásuk révén a felszerelésük szintjére nőhetnek, hogy átélhessék a fényképkészítés élményének minden pillanatát.
Minden elméleti foglalkozás után frissen, a gyakorlatban is elsajátíthatják a hallottakat.

A tematika és annak a technikára vonatkozó részletei a csoport tudásához és felszereléséhez igazodik. Nyelvezetének megértéséhez nem lesz szükség szótárra, sem műszaki tolmácsra.

A foglalkozásokon való részvételhez saját fényképezőgép szükséges, de annak semmilyen komoly elvárásnak nem kell megfelelnie. Persze igazi eredményt az tud majd elérni, akinek fényképezőgépén az automatikus beállítások mellett manuális beállítási lehetőségek is megtalálhatóak.

A hét alkalmas digitális fotó tanfolyam foglakozásain olyan képkészítési témákon és helyzeteken haladunk végig, amikkel a résztvevők a hétköznapokban is találkozhatnak. A Sokoró, a Szigetköz és a Bakony adottságait kihasználva viszont olyan helyeken járva, amik eddig talán ismeretlenek voltak számukra.

A kiscsoportos létszám (max. 12 résztvevő) és a foglalkozás másfél hónapja alatt egyéni konzultációs lehetőség is garantálja, hogy mindenkire kellő idő és figyelem jusson, felkészültségi szintjének megfelelően. A foglalkozások alatt lehetőség van egyéni gép és kiegészítő vásárlási tanácsadásra és kedvezményes beszerzésre is.

A fotó-s suli végén kiállítás keretében mutatkozhat be a csoport legjobb fotói kiállításával.
Partnereink a legjobb képek alkotóit tárgynyereményekkel jutalmazzák. 

Bízom benne, hogy a közös munkánk eredményeként sok szép felvétel készül majd, felismerve és bemutatva környezetünk olyan részleteit is, amik mellett nap, mint nap elmegyünk. A nagy rohanásban észre sem vesszük milyen csodák vesznek körül a szürkébb hétköznapjainkon is.

Az eddig indított csoportok is erősítették ezt az elképzelésemet, hogy vannak, akiknek fontos továbblépni sötétben tapogatózós, csak próbálgatós szinten.
Többeknek sikerült segítséget nyújtani gép, illetve egyéb kiegészítő vásárlásában.
A két legnagyobb fotózással foglalkozó könyvek kiadóinak közreműködésével a tanfolyam résztvevői kedvezményesen juthattak hozzá az itthon forgalomban lévő legjobb fotóskönyvekhez.
Az igazán jó hangulatban telt szombatok után végre jöhettek a közös fotózások is. Kötődtek barátságok, s azóta többen közösen kelnek útra, ha fotózni támad kedvük, segítik egymást, ha a másiknál kicsit előrébb járnak valamiben.

A digitális fényképezéshez szervesen hozzátartozik az utómunka, ami sokaknak a képkészítésnél még nehezebb feladatnak tűnik.
Ezt a nehézséget fogom, élvezetté alakítani azoknak, akik velem tartanak a fénnyelírás műhelymunkáinak világába.
A Photosopos alkalmakról bővebben itt olvasható.

"Sose leszel egy helyen azokkal,
akik megnézik a képeidet.
A kép önmagáért kell, hogy beszéljen."

/ Joe McNally /

 

A Demerung fotó-s suli foglalkozásainak időpontjai:


2018. szeptember 8.
2018. szeptember 15.
2018. szeptember 22.
2018. szeptember 29.
2018. október 6.
2018. október 13.
2018. október 27.


 
A szombati foglalkozások menete:


10:00-14:00-ig elméleti foglalkozás
14:00-15:00-ig ebédszünet
15:00-18:00-ig gyakorlati foglalkozás (mindig az aznapi elmélet alapján)

A második foglalkozástól az előző fotózási gyakorlat képeinek kiértékelésével kezdődik az elméleti rész.

 

A Demerung fotó-s suli részvételi díja:
60.000 Ft/fő/6+1 alkalom
GyőrCard kedvezményes ár 51.000 Ft

Pénzt nem áll módomban visszafizetni!


Jelentkezési határidő:
2018. szeptember 8 . péntek
A betölthető helyek erejéig!!!
Az eddigi tapasztalatok szerint a szabad helyek nyár közepére be szoktak telni.


Bővebb információ és jelentkezés:

fotó, fotótanfolyam, Győr, tanfolyam, oktatás, egyéni, csoportos 

Partnerek:

ADVESPHOTO a Kép - Szigeten
digitális fotó tanfolyam GyőrbenGalériák