Ételfotó-s workshop a Mákvirág Gasztroklubban

Demerung fotó-s suli  kapcsán többször felmerült, hogy miért nincsen lehetőség különböző tematikus fotósalkalmakon való részvételre?
A tavalyi ételfotó-s workshop után idén is összeállítottunk egy menüsort és hozzá egy alkalmat, amire szeretettel várjuk a gasztrofotózás iránt érdeklődőket.
A desszertből karácsonyi képeslapot is fotózhatnak az arra fogékonyak.

Az ételfotókat sokszor mindenféle titkos trükkök, az eredeti alapanyagokhoz kevésbé köthető adalékanyagok, technikák lengik körül. Mi most ezeket mellőzve, a workshophoz készített ételeket minőségi alapanyagokból készítjük és természetes valójukban tálaljuk. Erre az alkalomra műterem helyett egy hangulatos győri élményhelyszínt, a Mákvirág Gasztroklubbot választottam.
Verkfotó a Demerung fotó-s suli ételfotós alkalmáról
Az ételek elkészítésében és tálalásában segítségemre lesz Varga Horváth Adrienn, a Mákvirág vezetője.
De természetesen a helyszín adta lehetőségeket kihasználva bárki kiélheti tálalási, kompozícós, vagy akár ételkészítési hajlamait is. A fogásokból pedig nem csak virtuális kostólót kaphatnak a résztvevők, hanem az este során tálalt ételek ízvilágát is megismerhetik, ha a fotózás közben nem tudnak ellenállni a kísértésnek.
A kedd esti fotó-s foglalkozáson a résztvevők bepillantást nyerhetnek az ételfotózás alapfogásaiba. Elsajátíthatják a fázisfotók és a kész ételek fotóinak elkészítését. Megismerkedhetnek a felvételekhez szükséges eszközökkel, saját fényképezőgépük lehetőségeivel. Lehetőség lesz kipróbálni éppen úgy a profi stúdiós eszközök használatát, mint az egyszerűbb, akár otthon is fellelhető, vagy könnyen beszerezhető segédanyagokkal történő fényképkészítés fogásait. Ez utóbbival segtséget nyújtva az átlagos, otthoni körülmények közötti fotózás lehetőségeihez. A cél mindkét esetben az igényesen elkészített ételfotó, ami megjelenésével kedvet csinál a szemlélőjének. A különböző ötletek és praktikák megismerésével a résztvevők később már akár önállóan is képesek legyenek saját körülményeik között ezeket  a képeket elkészíteni.

A foglalkozásokon való részvételhez saját fényképezőgép szükséges, de annak semmilyen komoly elvárásnak nem kell megfelelnie.

A kiscsoportos létszám (max. 6 résztvevő) biztosítja, hogy mindenkire kellő idő, figyelem jusson.

A workshopra épp úgy várjuk az ételfotózás és a főzés iránt érdeklődő hobbifotósokat, mint azokat, akik eddig csak az ételek elkészítésében jeleskedtek és szeretnék azokat virtuálisan is tálalni.

Persze nem maradhat ki innen a menü sem, amivel dolgozni fogunk, és amire természetesen minden résztvevőt vendégül is látunk:

Céklacarpaccio kecskesajttal
Fűszeres kacsanyárs burgonyalepénnyel
Bonbon válogatás (karácsonyi hangulatban) a képeslaphoz.Az ételfotó-s workshop időpontja:

2015. október 20. 17-20 óráig


workshop részvételi díja:

15.000 Ft/fő

Pénzt nem áll módomban visszafizetni!Jelentkezési határidő:
 2015. október 13. kedd

Bővebb információ és jelentkezés:

CD sokszorosítás Győr, DVD sokszorosítás Győr 

Partnerek:

ADVESPHOTO az ételfotó-s workshopon Ételfotó-s workshop Győrben a Mákvirág Gasztroklubban

Galériák